De hotelkamers en gevangeniscellen van Hotel Oostereiland

Gevangenisstraf

In de gevangeniscellen van het bajeshotel bent u ondanks de wat beperkte ruimte voorzien van het normale comfort dat u mag verwachten van een hotelkamer.

De cellen zijn voorzien van een “natte” cel  met een douche, wasbak en toilet. De ruimte hiervoor is slim gevonden door de cellen in plaats van 1 op 1 te verbouwen naar 1½ cel. Oftewel, vanuit 3 oude gevangeniscellen zijn 2 moderne celkamers gecreëerd.

Kijk direct of er een cel of luxe zolderkamer kunt boeken!

gevangenis-hotel-hoorn

Luxe zolderkamers

De luxere kamers van het hotel (zolderkamers) hebben alle luxe die u in een hotelkamer mag verwachten en een aantal hiervan hebben een uniek uitzicht op het Ijsselmeer (Kamernummers. 301 t/m 310)

Ook kunt u gebruik maken indien wenselijk van twee dubbele kamers of familiekamers welke met een tussendeur verbonden zijn. Er is ook een heerlijke luxe bruidssuite in het hotel. 

Wilt u een kamer met uitzicht op het IJsselmeer geef dit dan aan bij uw boeking, wij kunnen dit bij late boekingen niet garanderen.

Kelly

Gastvrouw, Hotel Oostereiland

Ontbijt mogelijkheden

U kunt vanzelfsprekend ontbijten in het restaurant van het hotel, het ontbijt wordt zaterdag, zondag en maandag vanaf 09:00 t/m 11:00 geserveerd.

Dinsdag t/m vrijdag is ontbijt mogelijk vanaf 7 uur tot 10 uur.

De kosten hiervan zijn € 12,50 per persoon. 

De Gevangenis

Feesten en partijen

Het hotel en de brasserie lenen zich uitstekend voor middelgrote feesten en partijen, maar zijn ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest er zijn ruim voldoende parkeermogelijkheden.

Op loopafstand van de grote winkelstraat, het uitgaanscentrum en de schouwburg.

De Sluis

De gevangenis op het Oostereiland werd in de volksmond de “Krententuin” genoemd. Het cellenblok met de 11 cellen is in het verleden door de gevangenen “De Sluis” gedoopt.

De sluis bevindt zich in de kelder van het Hotel en geeft een sinister gevoel. 

Isolatie-cellen

Er zijn twee isolatie-cellen, deze zijn als enige voorzien van een dubbele deur, zodat het geluid word gedempt.

Het zijn deze cellen in de Sluis die de uitbaters Dennis en Nanda hebben uitgekozen om te behouden,

Locatie, Cinema, Brasserie en Museum

De unieke locatie van het gevangenishotel speelt natuurlijk een grote rol in de “beleving” die wij u kunnen bieden.

De oude luchtplaats van de gevangenis is nu ingericht als binnenplein en heeft de stempel “Cultuurplein” gekregen. Hier vinden zomers allerlei activiteiten plaats.

Verder vindt u op het Oostereiland in hetzelfde complex ook nog Cinema Oostereiland met 3 zalen, de foyer en het Museum van de Twintigste Eeuw.